בניוזלטר האחרון שלנו דיברנו על שלושה סוגי פחמימות נפלאות לאיזון רמות הסוכר בדם ולתזונה נכונה, כשאחת מהן היא האורז הבסמטי המלא, הנהדר והטעים.
הבטחנו מתכון ואנחנו מקיימים! 🤗
מקווים שהספקתם להצטייד באורז בסמטי מלא, ו… אנחנו מתחילים:
מתכון לפילאף אורז בסמטי מלא וירקות 🫛 🥕!
רכיבים:
- 1 כוס אורז בסמטי מלא
- 2 כוסות מים או ציר מרק ירקות (אנחנו ממליצים על ציר לשדרוג הטעם)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס ירקות מעורבים חתוכים (כגון גזר, אפונה, פלפלים ושעועית ירוקה)
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כוסברה (אופציונלי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול טריים לקישוט (כמו כוסברה או פטרוזיליה)
הוראות הכנה:
- שוטפים את האורז: מתחילים בשטיפה יסודית של האורז הבסמטי המלא במים קרים עד שהמים צלולים, מה שמסיר עודפי עמילן ומונע מהאורז להידבק.
- מטגנים ארומטיות (אנחנו מודים, מסטר שף השתלט עלינו 😉): במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מטגנים את הבצל והשום הקצוצים עד שהם הופכים שקופים וריחניים.
- קולים את האורז: מוסיפים את האורז השטוף למחבת תוך ערבוב מתמיד במשך כמה דקות, ומאפשרים לאורז לספוג את הטעמים ולהיות קלוי מעט.
- מוסיפים תבלינים וירקות: מערבבים את הכורכום, הכמון והכוסברה כדי לצפות את האורז בצורה אחידה בתבלינים. לאחר מכן, מוסיפים את הירקות החתוכים למחבת ומערבבים היטב.
- מבשלים את האורז: יוצקים פנימה את המים או מרק הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאורז רך והנוזלים נספגים.
- לנוח ולהגיש: מסירים את המחבת מהאש ונותנים לה לנוח, מכוסה, במשך 5 דקות לסיום האידוי. מורידים את האורז במזלג, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מקשטים בעשבי תיבול טריים ומגישים.
והנה לכם מנה מנצחת לסופ”ש, בתיאבון!
אורז בסמטי מלא עשיר בסיבים תזונתיים, עם ירקות כמו אפונה ירוקה, לא רק טעים, אלא גם מספק שפע של רכיבים תזונתיים חיוניים.
אפונה ירוקה, מעבר להיותה מקור מצוין לסיבים המסייעים לאיזון רמות הסוכר, מכילה נוגדי חמצון וויטמינים התומכים בתפקוד מערכת החיסון.
זכרו, ירקות הם מרכיב מכריע בכל ארוחה בכל צורה, בין אם טריים ובין אם מבושלים.
שיהיה סופ”ש נעים ורגוע 🙏🏼