אתם מתמודדים עם סוכרת? משתדלים לשמור על תזונה בריאה, מופחתת סוכרים ומאוזנת? הפחתה של צריכת סוכר ופחמימות פשוטות תעזור לכם לא רק לשלוט על הסוכרת, אלא גם לעפחית משקל ולחיות בריא. הנה שלושה מזונות שאתם אולי לא מכירים, שיעזרו באופן טבעי להוריד את רמות הסוכר בדם ולשמור על איזון:
#1 – ירקות עליים ירוקים
ירקות ירוקים שיש להם אינדקס גליקמי נמוך, כמו ברוקולי, כרוב, קייל, תרד, מנגולד, אספרגוס ודומיהם, הם דלים מאוד גם בגלוקוז (הערך הגליקמי של כל אלה נמוך מ – 10) וגם בשומנים אבל הם עשירים מאוד בויטמינים ובמינרלים, בסיבים תזונתיים וברכיבים מזינים נוספים שהם חשובים לדיאטה שלכם. המינרל מגנזיום, שיש ממנו בשפע בירקות ירוקים עליים, נחשב כמינרל שמגביר רגישות לאינסולין ככה שרכיבי מזון שיש בהם מגנזיום עוזרים לכם להוריד את רמות הסוכר בדם ולשמור על תפקוד טוב של האינסולין בגוף
#2 – קטניות
קטניות כמו אפונה, עדשים, שעועית, פולי סויה ואחרים, הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך אבל הם מקדמים תחושת שובע (מכירים את תחושת הבטן המלאה אחרי צלחת טובה של חמין או תבשיל שעועית?) על פי מחקרים, תוספת של קטניות לתפריט היומי תפחית באופן אוטומטי בממוצע כ – 10% מהצריכה הקלורית היומית שלכם.
#3 – שיבולת שועל
מחקרים רבים מצאו קשר בין אכילת שיבולת שועל לבין איזון טוב יותר של רמות הסוכר בדם, ירידה בשיעורי ההמוגלובין המסוכרר HbA1c, רמות סוכר בדם בצום, וגם רמות הכולסטרול בדם. אם תוסיפו למעדן השיבולת שועל שלכם גם קינמון, תשפיעו אפילו יותר על הורדת רמות הסוכר ותסייעו לסיוע לטיפול הטבעי בסוכרת. רק שימו לב שאתם משתמשים בשיבולת שועל גולמית ולא המוצר המעובד המיועד להכנה מהירה.
בתיאבון!