שלושה סוגי פחמימות שיאזנו את רמות הסוכר בדם!
בשנים האחרונות, בעיקר עם כניסת הטרנדים של תזונת הקיטו ותזונת הפליאו, פחמימות נתפסות, איך אומרים, די בעייתיות, בייחוד עבור אנשים שסובלים מרמות סוכר גבוהות.
נקודת המוצא הכללית נוטה לכיוון זהירות בכל מה שנוגע אליהן.
עם זאת ולמרות התדמית הבעייתית שנוצרה להן, לא לכל הפחמימות יש את אותה השפעה על הבריאות שלנו ואכן, לא כולן נוצרו שוות בהשפעתן על רמת הגלוקוז בדם כפי שהסברנו בתכנים הקודמים שלנו.
בדיוק מהסיבה הזו, ומכיוון שאנחנו חושבים שיש פחמימות שנעשה להן נזק תדמיתי, על לא עוול בכפן, החלטנו להציג בפניכם היום שלושה סוגי פחמימות שלא רק מונעות קפיצות קיצוניות ברמת הסוכר בדם אלא אפילו תורמות באופן פעיל לאיזון שלהן. ומעבר…
3 סוגי פחמימות שלא מעלות את רמות הסוכר בדם ומומלץ לשלב בתזונה:
- גרגירי שיבולת שועל מלאה
לגרגרי שיבולת שועל מלאה, בניגוד לגרסה המעובדת שלה – הקוואקר על סוגיו שכולנו מכירים, יש אינדקס גליקמי נמוך (GI), כלומר הם מתעכלים ונספגים לאט יותר, מה שמוביל לעלייה הדרגתית ברמות הסוכר בדם. שיבולת שועל עשירה גם בבטא גלוקן, סוג של סיבים מסיסים שהוכחו כמשפרים את הרגישות לאינסולין ומפחיתים את תגובות הסוכר בדם לאחר הארוחות.
את גרגירי השיבולת המלאה תוכלו למצוא היום כמעט בכל חנות טבע או מחלקה אורגנית ברשתות השיווק הגדולות.
- כוסמת
אח אח, איך שאנחנו אוהבים כוסמת…
למרות ששמה באנגלית הוא Buckwheat””, (wheat כאמור פירושו חיטה), כוסמת אינה באמת קשורה לחיטה ואפילו אינה דגן אמיתי. דגנים אמיתיים, כגון חיטה, תירס ואורז, מגיעים מצמחי דשא. כוסמת, לעומת זאת, מגיעה ממשפחת צמחים הכוללת גם ריבס וחומצה, מה שהופך אותה לפסאודו-דגן. פסאודו-דגנים משמעותו זרעים הנצרכים כדגנים אך אינם גדלים על עשבים. דוגמאות אחרות לפסאודו-דגנים למשל כוללות קינואה ואמרנט.
כוסמת היא מאוד מזינה ויש לה שלל יתרונות בריאותיים: נטולת גלוטן, עשירה בנוגדי חמצון, סיבים ומינרלים, מכילה כמות גבוהה יותר של חלבון בהשוואה לדגנים רבים אחרים, וחשוב לא פחות – החלבון המצוי בכוסמת הוא חלבון מלא! חלבון מלא זאת אומרת שהוא כולל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות שהגוף לא יכול לייצר לבדו וחייב לקבלן מהמזון.
השילוב של הסיבים והחלבון מסייע להאט את ספיגת הגלוקוז בדם.
- אורז בסמטי מלא
לאורז בסמטי מלא, הידוע גם בתור אורז בסמטי חום, יש GI נמוך יותר בהשוואה לאורז בסמטי לבן וזני אורז מעובדים יותר הודות לתכולת הסיבים הגבוהה שלו. בחירה באורז בסמטי מלא היא אפשרות בריאה יותר לא רק לעניין שמירת רמות סוכר יציבות בדם, יש עוד סיבה חשובה – באורז הבסמטי מסתבר, יש פחות ארסן, הנחשד כרעיל ומסרטן, מזני אורז אחרים.
אנחנו לא יודעים מה אתכם ואיך אתם עם הפחמימות הללו, אבל אנחנו כבר מתחילים לחשוב על מתכון מעניין וטעים בשבילכם… עם אורז בסמטי מלא! 😊
כל מה שאתם צריכים זה לדאוג להצטייד בו עד לשבוע הבא.